Om det å følge sine drømmer

Markedssjefene AS er historien om to forvirrede sjeler som møter hverandre på akkurat riktig tidspunkt i livet, med sammenfallende drømmer og håp for framtiden. Nok en gang får vi en bekreftelse på at livet er fullt av tilfeldigheter – eller er det egentlig det?

Det er nøyaktig ett år siden jeg avsluttet et åtte år langt og godt arbeidsforhold. Jeg forlot en trygg arbeidsplass med flotte kollegaer, haugevis av ansvar, utfordringer, spennende arbeidsoppgaver og inspirerende kunder. Likevel var jeg ikke lenger motivert, og etter en lang stund forsto jeg at det var på tide å ta noen vanskelige men viktige grep i mitt eget liv.

Om det var skummelt? Ja.
Om det var vanskelig? Ja.
Om det var et egoistisk valg? Ja.
Om det var tilfeldig? Nei, neppe.

I mange år har jeg gått med en drøm å starte for meg selv. Jeg har, som mange medsøstre, vært innom tanken om å starte en interiørforretning, kafè eller butikk med barneklær. Eller gjerne alle tre i et og samme konsept. Men jobbing seint og tidlig i butikken seks dager i uken fristet lite. Der stoppet kreativiteten og drømmen om å starte for meg selv.

Helt til jeg ble invitert på lunsj til min søsters venninne som også befant seg i en karrieremessig knipe. Lunsjen ble hyggelig, kreativ, lang og fruktbar. Da jeg utpå ettermiddagen forlot lunsjen, var jeg blitt medeier til en forretningsidé for marketingbyrået Markedssjefene AS. Plutselig forsto jeg at hvis jeg skulle starte noe eget, var det lurt å satse på noe jeg kan og er god på. Egentlig ganske innlysende.

Vi kastet oss over ideen med hud og hår. Gikk gründerkurs. Søkte støtte og råd hos familie, venner og bekjente. Gjennomførte markedsundersøkelser. Utarbeidet en forretningsplan. Og i løpet av måneder stablet vi på beina en flunkende ny bedrift i det norske markedet, som har fått en start over all forventning.

Utklippsboken min det siste året

Tanker og drømmer er samlet i en utklippsbok det siste året. Den er fortsatt til inspirasjon.

Gjennom det siste året er det mange som har heiet på oss, og det er vi veldig takknemlige for. Ofte hører jeg «så tøff du er», «jeg beundrer at du har turt å satse» og «dette kunne jeg aldri gjort». Sannheten er at jeg aldri har vært spesielt tøff, snarere er jeg veldig trygghetssøkende. Jeg har selv beundret andre som har turt å bryte ut av det tradisjonelle arbeidslivet og følge drømmen sin. Og jeg har vært den første til å tenke at jeg aldri ville tørre å gjøre noe lignende.

Nå når det nye året knapt er en uke gammelt, må jeg smile når jeg ser tilbake på 2013. Det ble ett år som skulle by på mye glede og moro, mange utfordringer, kriblinger og givende arbeidsdager. Jeg har møtt så mange flinke mennesker, fått gleden av å jobbe i mange spennende bransjer og kjenner at jeg nesten ikke kan vente med å erfare hva 2014 har å by på.

Selv om det kan virke tilfeldig, ser jeg jo at det er en lang rekke hendelser, folk og historier som har ført til fødselen av Markedssjefene. Jeg traff rett person i en tid da jeg var åpen for forandringer. Jeg analyserte og vurderte. Og med rette folk rundt meg, våget jeg å satse. Utfordre meg selv. Ta viktige valg. Følge magefølelsen. Følge drømmen.

Vi starter 2014 med å kaste oss ut i nye utfordringer og oppretter en blogg der vi vil dele råd og erfaringer innen markedsføring, kommunikasjon, entreprenørskap og gründertilværelsen. Dette gleder vi oss til!

Vi ønsker alle et riktig godt og innholdsrikt nytt år. Måtte dere finne mot og anledning til å følge deres drømmer!

/Trine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s